2014. augusztus 8., péntek

3. fejezet~ Az alku- Milyen kis édesen alszik, egyem a szívét!
- Hát, szerintem más sokkal finomabb, mint egy emberi szív.
- Höhööö, édesség. Akkor most kifosztom a vagyonából.
- Ruhák! Na, most vizsgáljuk meg, milyen cuccokat is hord!
- Ez nem is rossz ötlet, én megnézem azt a fiókot! Höhööö, fehérneműk, főnyeremény.
- Kis kori képek! Milyen kis aranyos azon a pacin.
- Átlagos lányszoba… úúú, itt a naplója, ezt meg kell néznem, had szívathassam majd.
- Fiúk, fiúk nézzétek! Ott a plüss meg a zsiráf tegnapról. De kis aranyos.
- Hmmm. Szóval ennyire tetszik neked az a fiú? Erre mindjárt megkapjuk a választ. – hallottam a párbeszédeket. Fogalmam sem volt róla, hogy most álmodok-e, vagy tényleg van itt valaki a szobámba. Mindenre fényderült, mikor valaki ajkait éreztem a sajátomon. Szájának édes íze volt, ajkai puhák voltak. Az első csókom. Hihetetlenül jó. Várjunk csak… Az ELSŐ csókom!! Még is ki az Isten lehet az? Szemeim ebben a pillanatban kipattantak, én pedig az ágyból pattantam ki, és az ágy előtt guggoló Zicora meredtem.
- Ez még is mi volt?
- Jó reggelt puszi. –rántotta meg a vállát.
- Én is kapok egyet? –jött oda hozzám JaeHyo.
- Tedd magad tartalékra. Még is mit kerestek a szobámban? Kyung, tedd le a plüsseim, Taeil ne edd meg a csokijaim! P.O ne nézegesd azokat a rohadt bogarakat, B-bomb, hagyd békén a ruháim. U-kwon, tedd le a képeket, össze fogod törni őket. És a kettő legrosszabb: JaeHyo, ha nem teszed le a melltartóimat, esküszöm, eltöröm a kezed, és elcsúfítom a helyes arcod. Van rá, három másodpercet.
- Ugyan már, csak megvizsgáltam, hogy milyeneket kell majd vennünk B-bombbal, amint nálunk leszel. –dobta az ágyamra az említett darabot.
- Zico.
- Parancsolj.
- Egy, cipővel ne feküdj az ágyamon, és tedd le Narutot.
- Miért? Tiszta aranyos. –mutatta felém közben, pedig kis kutya szemekkel nézett rám. –Ahogy én is.
- Jó, mindegy. De, még is hogy jössz ahhoz, hogy bepofátlankodsz hajnalok-hajnalán más emberek házába, bemersz jönni egy lány szobájába engedély nélkül, és a legrosszabb: az engedélye, a tudta és a szabad akarata nélkül csókolod meg őt?!?!
- Nos, anyukád engedett be minket, délelőtt 11 van, ez csak egy szoba, és amúgy se tudsz mutatni semmi újat.
- És a csók?
- Hát, én nem úgy éreztem, hogy akkor, abban a pillanatban annyira nagyon bántott volna a dolog. – pattant fel az ágyamról rögtön velem szembe, a plüssel a kezében és játszani kezdett vele.
- Ez most lényegtelen, mert…
- Nem lényegtelen, mert te is élvezted. –kacsintott rám. – Hacsak, ezt a csókocskát, nem a cica fiúnak tartogattad.
- Yung a neve, és nem tartogattam semmit, senkinek.
- Akkor akár egymásnak is eshetnénk nem? A fiúk biztos örülnének neki.
- Még egy ilyen, és nem csak a házamból, de az egész világegyetemből röpülsz.
- Valaki bal lábbal kelt ma fel. –mondta, majd visszafeküdt az ágyamra.
- Mit kerestek itt? –fontam össze a karom magam előtt.
- Aranyat. –válaszolta Taeil épp a kedvenc csokimat majszolva.
- Haha, nagyon vicces. Komolyan, mit akartok?
- Mivel megszegted az alku első részét, jöttünk, hogy elvigyünk a második rész teljesítéséhez, ami miatt már jó előre sajnállak. – ismertette velem a tényeket U-kwon.
- Anyának is elmondtátok ezeket?
- Igen. Annyira örült neki, hogy a kislánya végre itt marad, nem lesz szerte-szét a világban, a közelben lesz, és még az álma is valóra válhat. – utánozta anyát B-bomb.
- Milyen álmom?
- Hogy megtalálod „Őt”. –felelték kórusban.
- Mintha kissé szarkasztikusak lennétek ma.
- Á, mással kedvesek vagyunk. Csak te vagy ilyen kivételes személy. – mondta Zico.
- Jó, de ha most szépen megkérlek titeket, ki mennétek?
- De most nem is csináltunk semmit! –nézett fel Kyung a plüss kör közepéből.
- Valóban nem, de attól én még át szeretnék öltözni.
- Parancsolj. Nem akadályozunk meg benne. – szólt P.O U-kwon mellől.
- De akkor forduljatok el, és veletek szemben fogok öltözni, hogy még véletlenül se tudjatok leskelődni. –húztam ki magam a bölcs döntésem gondolatától.
Senki nem felelt semmit, csak tette a dolgát. Mind egy. Megfogtam az ágyon lévő melltartó, elővettem egy bugyit, egy fekete csőnadrágot illetve a „Say it out loud!” pólómat. Öltözködni kezdtem, már majdnem minden rajtam volt, mikor a drága pántom cserbenhagyott, és ki jött a helyéről. Sóhajtottam egy hatalmasat, mert akkor most kezdhetem előröl: levenni, megfordítani, visszaakasztani, visszafordítani, és újra felvenni. De nehéz egy lány élete. De még nehezebb akkor, ha 7 fiú van a szobádban, és kezdik megunni a tevékenységüket, akkor csináljuk gyorsan és… valaki hozzáért a vállamhoz, lehúzta a pántot, majd a helyére tette.
- Általában levenni szeretem, de most az egyszer kivételt élvezel, kis lány. –suttogta a fülembe Zico, majd megpuszilta a hátam. A lehető legközelebb lévő tárgyat (egy könyvemet) megfogtam és hozzávágtam. Inkább nem mondtam semmit csak felvettem a pólóm, beviharoztam a fürdőbe, kihúztam a szemem, tettem fel egy kis szempillaspirált, majd mire visszaértem, senki nem volt a szobámban. Esküszöm, meg fogom tőlük kérdezni, hogy még is hogy az életbe csinálják ezt, és tanítsák meg nekem is.
Mikor leértem anyát, a fiúkat és az igazgatót a kanapén találtam, ahogy teáznak, sütiznek és… és fényképalbumokat nézegetnek. Rólam. Komolyan, lesz még ennél jobb nap az életemben? Nem hinném. Mondjuk, annyira szerencsém volt, hogy pont azokat a képeket nézték, amiken viszonylag tűrhető vagyok. Na, nem mintha cikinek tartanám a kislány énemet, sőt, tökre bírom a kis csajt, de vannak cikis képeim. Nagyon cikisek.
- Úúúú, ezt megtarthatom? – vett ki Zico az albumból egy képet. Ahha, pont azt, ahol alig volt fogam, mert éppen sorban estek ki, és köbö felül volt hatalmas hézagokkal 3, meg alul ugyancsak hézagokkal 4 fogam. Mint egy kis troll, de imádom az akkori énem. Jah és azt hozzá kell tenni, hogy éppen vicsorítok, vagy kiabálok, már nem emlékszek pontosan.
- Jaaaj, ez egy vicces nap volt. –nézegette a képet anya. Ez az, akkor tuti nem fogja odaadni neki. – Tedd csak el nyugodtan, nekem még van sok ilyenem.
- Köszönöm szépen. –vidult fel, majd a belső kabát zsebébe el is tette a képet. – Ha rossz kedvem van, vagy ha unatkozok, akkor előveszem és már is jobban fogom magam érezni.
- Ez nagyon aranyos és előnyös kép. –mutatott fel egy képet az igazgató. Talán 6-7 éves lehettem mikor készült. A városban egy vándorcirkusz járt, én pedig odáig meg vissza voltam a bohócokért. A helyszínen odafutottam hozzájuk, megkérdeztem tőlük, megölelhetem-e mindjüket, mire azt mondták persze. Végül engem is kifestettek, maguk közé fogadtak és én lettem a tanoncuk. Mellettem, van még egy barna hajú kisfiú hatalmas mosollyal és hiányzó fogakkal. Aznap nagyon sokat játszottam vele, és anyukáink is jól ki jöttek egymással, apukáinkról nem is beszélve. Anya és az igazgató sejtelmesen összenéztek, majd mosolyogtak. Háááát oké. – Köszönjük a vendéglátást, Yoo, de most mennünk kell.
- Jaj, gyertek majd máskor is. Aztán néha küldjétek haza majd a lányt, hogy meséljen milyen is az élet a cirkusznál.
- Anya, ugye tudod, hogy még nem vagyok a tagja?
- Pontosan. Még. De pár óra múlva már az leszel. És ne félj semmitől, a fiúk és Kwan majd vigyáznak rád. –mosolygott.
- Ki az a Kwan?
- Tényleg, én még be sem mutatkoztam. Kwan vagyok, SunHi. –hajolt meg előttem az igazgató.
- Jó, jó mindegy, csak menjünk már. – sürgettem őket. Az ajtóban adtam egy óriási ölelést anyunak, beszálltam a limuzinba (!!) és már mentünk is a cirkusz felé. Annyira furcsa volt, hogy nem bámultak meg minket az emberek, csak a turisták. külföldön ez szinte mindennapos dolog volt, úgy hogy azt megszoktam, de itt látni ilyet, és még ülni is benne, na az más volt. Emlékszem, eleinte mindig megbámultam őket, aztán teljesen hozzá szoktam a dologhoz. Teljesen más a gondolkodás az egész világban. Vagy, ne túlozzunk ennyire, egész Dél-Koreában. Annyira furcsa, hogy itt más, ahogy gondolkodnak, és más például Busanban. Ezért szeretném majd egyszer jobban bejárni a világ össze országát, hogy megtudjam a határait egyes dolgoknak, vagy éppen a kezdetüket.
A helyszínhez érve Lilly várt minket a kapunál. Mikor kiszálltam a kocsiból ő egyből hozzám futott majd ölelgetni kezdett és elrángatott a sátra felé azzal a címmel, hogy „a legjobb barátnőknek közösen kell felkészülniük a showra, és senki nem zavarhatja meg őket!”. Lilly sátra nagyon barátságos, de egyben furcsa is. Az egyik fele lila, a másik pedig piros, pont, mint amilyen a haja volt a múltkori előadáson. Az egyik fele vidám, élettel teli, míg a másik inkább komoly és tiszteletet parancsoló.
- Várj itt egy pillanatot, mindjárt hozok valamit inni. –mondta és eltűnt az egyik függöny mögött. Pár pillanat múlva visszajött, de a haja már piros volt. – Nagyon örvendek a találkozásnak Kim SunHi. Már sokat hallottam rólad.
- Miről beszélsz? Hiszen, mi már találkoztunk, nem is egyszer.
- Hát, velem gyakorlatilag még nem. Én Silvie vagyok, Lilly másik oldala. Mikor az én lényem van elől, akkor a piros oldalt használja, mikor a másik, akkor a lilát, mint általában. Én leginkább akkor jövök elő, ha nagyon fél valamit megtenni, de meg akarja csinálni, hogy elismerhessék őt az emberek, ami régen még nem adatott meg neki. Mint a múltkori tüzes előadásnál is. Nagyon félt. Félt, hogy felgyújt valakit vagy valamit, ezért előjöttem én, megcsináltam, majd a végén eltűntem és újra Lilly állt ott. Nem mondom, hogy ezt tudatosan csinálja, de van, hogy igen, és van, hogy tudatosan próbálja elnyomni. Amíg te a közelében leszel, valószínűleg megpróbál majd elnyomni, ezért is szerettem volna bemutatkozni. Mikor megláttalak annál a hét idiótánál, már akkor tudtam, hogy van benned valami különleges. Aztán Lillyvel is kedves voltál, és nem kiabáltál vele, meg semmi. Tudom, eddig nem igen volt rá alkalmad, hogy megismerd, de később lesz, és kérlek, légy vele türelmes, nagyon fontos nekem és mindenki másnak is. Ó, le is főtt a tea a kis beszélgetésünk közben. Kérlek, ments meg minket, SunHi. –ölelt meg, és már el is tűnt. Oké, ez kissé furcsa volt, bár érthető. Mondjuk, az még furcsább, hogy erre a furcsaságra azt mondom, hogy érthető. Na, ezt is jól megmondtad SunHi. Mindegy, nem érdekes. Aranyos lány ez a Lilly és Silvie sem olyan gonosz, mint elsőre gondolná az ember. Csak nem lesz semmi gond ebből az egész két lélek egy testben dologból. – Ééééés, kész is a tea. Úúú, most látom csak, tiszta jó pólód van.
- Köszönöm szépen. –mosolyogtam rá, majd belekortyoltam a teába.
- És akkor most beszélgessünk. –ült törökülésbe és beszélgetni kezdtünk. Elmesélte, hogy Kwan talált rá, egy égő mezőn, ahol nem volt senki, csak ő, mert mindenki más félt tőle. Kwan nem félt tőle, sőt, még beszélt is hozzá. Ekkor megígérte neki, hogy élete végéig mellette lesz és támogatja majd őt. Úgy kezeli őt, mintha a lánya lenne, mindent megpróbál neki megadni. Persze vannak más lányok is a társulatnál, de vele különösen kedves. Ezután bocsánatot kért, amiért a múltkor megzavart engem és a barátomat, mire mondtam, hogy ő nem a barátom. Erre nagyon helyeselt, és csak annyit mondott „Nagyon helyes, különben Zico nagyon dühös lenne”. Miért hozza fel mindig, mindenki azt a majmot? Mivel nálam volt a fényképezőm, akit akár hívhatnánk akár életem szerelmének is, csináltunk pár fényképet. Lett néhány, ahol csak simán mosolygunk, de van olyan is, ahol a kezeinkből kirakjuk, hogy „LOVE”, vagy éppen egy szívet formálunk az ujjainkból. Érdekes alakzatok lettek, az is biztos. Ezután csupa-csupa értelmetlen fénykép, amin évek múltán rengeteget fogunk nevetni. Lett olyan, ahol felpuffasztjuk az arcunkat, vagy éppen beszívjuk két oldalt, halat utánzunk, vagy éppen böködjük a másik arcát. Régóta nem voltak különösebben barátaim, ezért nagyon örültem annak, hogy vele ilyen könnyen egy hullámhosszra kerültünk. – És akkor most vedd ezt fel!
 A ruhában, amit adott nekem, kissé kényelmetlenül éreztem magam, ugyanis mindössze egy cicanadrágból és egy bő pólóból állt. Ezek alá, vagy is inkább közé mindig veszek minimum egy rövidnadrágot, de azt mondta, arra nem lesz szükségem, csak akadályozna a mozgásban. Azt hiszem, már nem csak félek, hanem rettegek. Mikor kiléptünk a sátrából, láttam, hogy konkrétan mindenirányból mennek valahova a társulat tagjai. Egy sátor felé, ami ha nem volt akkora, mint a Titanic, akkor esküszöm, megeszek egyet P.O bogarai közül. A sátorba lépve láttam, hogy ez nem csak kívülről nagy, hanem belülről is. A trapézok leengedve, a trambulinok felállítva. Rossz érzésem van.
Minden fény lekapcsolódott, engem valaki belökött a színpadra, majd újra lett fény. Az összes tag elfoglalt egy-egy helyet a nézőtérről és idegesen várták, mit fogok nekik nyújtani. Értetlenül néztem körbe,hogy most még is mit kéne csinálnom, talán ugra-bugrálnom, vagy micsoda? A legelső sorban Kyung gyakorlatilag az összes fiú helyett izgult, akik halál nyugodtan ültek a helyükön.
- Gyere fel. –szólalt meg egy hang a fejem fölött. –Gyere fel SunHi, itt lesz a párbaj.
- Olyan magasra? –néztem az igazgatóra, aki az egyik trapézon állt.
- Igen, ilyen magasra.
Elfutottam az egyik állványhoz, amire rá volt kötve az egyik trapéz. Gyorsan felmásztam rá, és próbáltam nem lenézni, nehogy összeessek. Na nem a magasságtól, hanem az idegességtől.
- Azért tőled legalább azt vártam volna, hogy trambulin nélkül ugrasz fel idáig.
- Ugyan már, az nekem biztos nem menne. –hazudtam.
- Mondom a feladatot. Kötözd ki a trapézt, és fogd meg. Jó erősen. Megvan?
- Igen. –bólintottam. És ekkor eltűnt alólam a talaj. Hogy pontosítsak, kihúzták alólam. A biztonságot nyújtó emelvényt elhúzták és most csak hintáztam hátra-hátra. Kwan is elugrott onnan, megfordult a sajátja körül, így fejjel lefelé volt, s a térdeivel tartotta magát fent.
- É most ugorj! –nyújtotta ki felém a kezét.
- Magának teljese elment az esze? Mi van, ha leesek, még háló sincs alattam!
- Ne izgulj, én tudom, hogy képes vagy rá!
- De hát nem is ismer!
- Hidd el, jobban ismerlek, mint bárki más.
- Azt kötve hiszem.
- Ne ezen legyél fenn akadva, csak ugorj. Én majd vigyázok rád. Ha leesnél, ami ne fog megtörténni, én gyorsabban esek majd, hogy ne törd össze magad. –amint ezt kimondta, egy kép ugrott be, amikor apával gyakoroltuk a trapézon való ugrást. Nagyon kicsi voltam még, hihetetlenül remegett az egész testem, a sírás szélén álltam. Csak lógtam a levegőben, apa pedig velem szemben Ugyanezeket a szavakat használta ő is. Bíztam benne. Elengedtem a trapézt, csak akkor még nem tudtam, hogy rosszkor, így zuhanni kezdtem. Bár akkor volt alattunk háló, apa mégis ugrott, így mikor leértünk az ő ölelő és védelmező karjaiban találtam magam. És betartotta. Ha apa is betartotta, Kwan is befogja. Elengedtem a rudat, megfordultam a levegőben egyszer, majd a következő pillanatban repültem is vissza, mert Kwan elkapott, ám azonnal visszadobott a levegőbe, hogy folytathassam. A saját rudamra érkeztem állásban. Mosolyogtam. Mint mikor kicsi voltam, és először sikerült megcsinálnom ezt az alapvető mutatványt. Boldog voltam. Most is az vagyok. Hihetetlenül felbátorodtam, így lejjebb csúsztam a trapézon, így ismét a kezemmel tarthattam magam. Nagy lendületet vettem, párszor megpördültem a tengelyem körül, mint ahogy a nyárson szokták sütni a disznókat –jó ez elég hülye példa volt, de csak ehhez tudtam most magam hasonlítani-, majd elengedtem, és mint egy dobó csillag pörögtem a levegőben, majd egy kezet éreztem a sajátomon, és megláttam Kwan mosolygó arcát. Így folytattuk fogalmam, sincs mennyi időn keresztül, míg egyszer rosszul időzítettem, kicsúszott alólam a lábam, és zuhanni kezdtem. Fel voltam készülve az esésre, ám e helyett elkapott valaki, így nem egyedül estem, hanem Kwannal együtt. Egy trambulinra érkeztünk, majd a földre, pont, mint a tegnapi előadásban.
- Ügyes voltál kis lány, de vesztettél. – mosolygott rám, majd összeborzolta a hajam. – Drága társaim, fogadjátok hatalmas szeretettel az új tagunkat, vagy is, hogy pontosítsak, az új trapéz mesterünket, Kim SunHit! – Hatalmas tapsvihart kaptam, ami remek érzéssel töltött el, csak úgy, mint régen. Integetve köszöntem meg mindenkinek a tapsot, ám a következő pillanatban egy felém közelítő Kyungot és Lillyt láttam, akik abban a pillanatban, amint elém értek, rám ugrottak. Mindenki gratulált nekem, egy embert kivéve. Ő a kezét nyújtotta, amit elfogadtam. Fel majd végül magához húzott és megcsókolt, mire mindenki „húúúú”-zni kezdett.
- Zico… - néztem rá mérgesen.
- Jó éjt puszi? –nézett rám félénken. Nem igazán hatott meg semmilyen próbálkozása, kergetni kezdtem. Az egész sátrat végig futottuk, mire utolértem, és egy hatalmasat vágtam a tarkójára.
- Jó, akkor most pakolhatsz ide egyedül. Ez holnapra tuti piros lesz. – fájlalta tarkóját.
- Legközelebb majd nem csókolsz meg random lányokat.
- Ha jól tudom, te nem random lány vagy. Hanem a következő bábum. –ölelt át.
- Hogy mid? –néztem rá nagy szemekkel.
- Oh, nem említettem volna? Zico bábmester, és a kedvencei az elő bábok. Amíg nem rázódsz bele az itteni életbe, addig az ő segédje leszel. – közölte velem Kwan. És aznap ő volt a másik ember, aki menekülhetett előlem. Annyi különbséggel, hogy mikor őt értem utol, csak egy aprót vágtam a fejére.
 Ugyan az a csapat, ami reggel jött értem, vitt is haza, hogy összepakolhassak. Anya mikor meglátott, sírni kezdett örömében. Odaadta a sporttáskát és a bőröndöt, de a fiúk közölték, hogy a sporttáska elég lesz. Fent a szobámba Kyung a plüsseim és a könyveim elé ültetett, hogy válogassak, melyikeket akarom vinni. Plüssből csak Naruto és a Beatles maci kellett, könyvből pedig hosszas tanakodás után a polcomról egy egész sort felkaptam mondván „úgy is visszajövök majd még néhányért”. Mondjuk azt nem értettem, hogy miért csak a sporttáskát kérték, de ők jobban tudják, hogy mi kell, meg mi nem. JaeHyo rám parancsolt, hogy tegyem be a könyveket és a plüssöket a táska aljára, a többit intézik ők. Minden fiú beledobált valamit. Zico, Kyung és U-kwon néhány pólót, Bo-bomb, P.O nadrágokat, Taeil édességet JaeHyo pedig az egész fióknyi fehérneműt. Érdekes a pakolási módszerük az is biztos. Összecipzárazták, Zico felkapta és már ment is le vele. Én érzékeny búcsút vettem a szobámtól, és már mentem is elköszönni anyától. Búcsúnk ugyan olyan volt, mint négy éve: hosszú, fájdalmas, szeretettel teli, végül pedig vicces. Ő a kezembe nyomta a maradék albumokat, amiket nem néztek át a fiúkkal, mondván, egy unalmas éjszaka, vagy nap nézegessük meg őket.
A cirkusz hangulata ismét teljesen más volt. Este volt, de az egész kihalt és üres volt. Egy lélek nem járt arra. Bementünk a „fősátorba”, ahol pezsgősüvegek durranásai majd poharak koccanása fogadott minket. Mindenki ünnepelt. És kit? Engem. Hogy én is közéjük kerültem. Őszintén szólva, néha bármennyire is idegesítők és furcsák, még is csak bírom őket, jó fejek, és olyan ez az egész társaság, mint egy nagycsalád. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése